Gerçek paçanga böreği nasıl yapılır?

Paçanga Böreği Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak paçanga böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir ve derin bir kap içerisine alınır. …
  2. Yufka ile börekler sarılır. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölünür. …
  3. Hazırlanan paçanga börekleri kızartılır.

Dec 22, 2013

Galeta unlu paçanga böreği nasil yapilir?

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yufkaları üçgen olacak şekilde 8 eşit parçaya bölüyoruz.
  2. Domates, biber, sucuk veya pastırma, kaşar rendesi koyup, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarıyoruz.
  3. Önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp, kızgın yağda kızartıyoruz .
  4. Sıcak servis ediyoruz.

Jun 24, 2016

Paçanga böreğinin içine ne konur?

Paçanga böreği, hazır yufka ile yapılan bir börek türüdür. İç malzemesi, kaşar peyniri, pastırma, domates, maydanoz ve biberden oluşmaktadır. Her bir malzeme ince ya da küçük parçalar halinde doğranır. Bu iç malzemesi yufkanın içine koyulur ve yufka, sigara böreğinde olduğu gibi sarılır.

Pastırmalı paçanga nasıl yapılır?

Nefis Pastırmalı Paçanga Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Biberler ince ince kıyılır yağda hafif pişirilir.
  2. Kabuğu soyulan ve minik minik doğranan domatesler eklenir.
  3. Hafif yumuşayınca altı kapatılır.
  4. Yufka sigara böreğindeki gibi 4'e bölünür.
  5. Dilimlere domates biber sosu, dilim pastırma, kaşar eklenir.

Paçanga böreği fırında mı kızartma mı?

Paçanga böreğini kızgın bir yağda kızartmalısınız. Önlü arkalı altın sarısı renginde çok fazla yakmadan kızartmalısınız.

Paçanga böreğinde pastırma yerine ne kullanılır?

Paçanga Böreği Tarifi // Sucuklu usulünde pastırma yerine dilimlenmiş sucuk kullanılır.

Paçanga böreği fırında pişer mi?

Yumurta sarısı ve süt karıştırılır. Sarılan börekler önce karışıma, sonra galeta ununa batırılarak pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 30 dakika pişirilir.